Zaštita podataka i izjava o privatnosti

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku Vas informiramo o tome na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

BIO ZAŠTITA d.o.o.  
Proizvodnja pesticida i drugih agrokemijskih proizvoda
Kuraltova 8, Zagreb

E-mail kontakt: [email protected]
Telefon: +385 (0)91 1518 192

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

  • kako bismo odgovorili na Vaš upit ili zahtjev,
  • radi procesiranja Vaše ponude,
  • radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.

Također, Vaše podatke možemo obrađivati i u sljedeće svrhe:

  • kako bismo Vam omogućili podnošenje reklamacija i povrate u svim našim trgovinama,
  • kako bismo Vam omogućili razne načine plaćanja u svim našim trgovinama,
  • kako bismo Vam omogućili povrat sredstava.

Vaše podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne suglasnosti, i to:

  • kako bismo Vas izvijestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
  • kako bismo Vas izvijestili o sezonskim popustima i aktualnim akcijama,
  • kako bismo Vas izvijestili o najtraženijim modelima u Bio-zastita.hr ponudi,
  • kako bismo Vam predstavili nove kolekcije.
  • kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za bio-zastita.hr trgovinu.

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa
  • OIB
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona / faksa
  • Roba / usluga
  • Bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)
  • spol
  • datum rođenja

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Bio-zastita.hr kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Bio-zastita.hr mogao dostaviti/pružiti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako ne date tražene podatke Bio-zastita.hr, vjerojatno je da Bio-zastita.hr neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupnji u webshopu svi naprijed navedeni podaci nisu nužni, već je potrebno da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (radi mogućnosti kontaktiranja prilikom dostave narudžbe). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupnje putem webshopa neće biti moguće te Bio-zastita.hr neće biti u mogućnosti prihvatiti i procesirati Vašu narudžbu.

Također, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahtjeva ili kupnje u fizičkoj trgovini koji su nužni kako bi Bio-zastita.hr izvršio svoje ugovorne obveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtjev, Bio-zastita.hr možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupnju željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtjevom.

Kada Bio-zastita.hr date informaciju o Vašoj dobi i spolu, Bio-zastita.hr će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Bio-zastita.hr će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEBSHOPU

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke, mail adresu i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dijelimo s našim partnerima za logistiku (kao što su HP d.d. (HP – Hrvatska pošta d.d.) kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

KOLAČIĆI I WEB ANALITIKA

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala bez Vaše prethodne suglasnosti.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD).

Bio-zastita.hr može koristiti kolačiće („marketinški kolačići“) i za potrebe izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost.

Više o prikupljanju i obradi Vaših osobnih podataka putem kolačića pogledajte u dokumentu Uporaba kolačića.

BIO-ZASTITA.HR I NEWSLETTER I UPORABA OSOBNIH PODATAKA ZA MARKETING

Bio-zastita.hr može prikupljati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa namijenjenih upravo Vama korištenjem marketinških kolačića ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost. Više o marketinškim kolačićima možete vidjeti u dokumentu Uporaba kolačića.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
  • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
  • Davatelji softverskih usluga u oblaku
  • Davatelji usluga naplate i banke
  • Dobavljači i izvođači radova, poslovni partneri
  • nadležna državna tijela (kao što su Porezna uprava, Fina, sudovi, upravna tijela i sl.)
  • treće osobe u odnosu na koje postoji zakonska obveza davanja osobnih podataka

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar Bio-zastita.hr-a:

• naše ovlašteno osoblje

• naše podružnice i povezana društva

• članovi naše ovlaštene prodajne i servisne mreže s kojima ste bili u kontaktu

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka

• agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga (npr. MailPlus, GoogleFacebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google Ads; identifikacijski podatak o kolačiću za namjene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti

• dostava pošiljki: radi dostave pošiljki Vaše podatke možemo dijeliti s poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki (kao što je HP d.d. (HP – Hrvatska pošta d.d.) i drugi eventualni partneri u budućnosti).

• poslovni partneri: na primjer, povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala) kao i tvrtke koje pružaju Bio-zastita.hru programske podršku i pružanje usluga računalne opreme te održavanje internetske stranice i prodavaonice.

c) Ostale treće strane:

• kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite Bio zaštita d.o.o. , proizvodnja pesticida i drugih agrokemijskih proizvoda.

• poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Bio-zastita.hr

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti Bio zaštita d.o.o. , proizvodnja pesticida i drugih agrokemijskih proizvoda i/ili njenih klijenata

• u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja Bio zaštita d.o.o. , proizvodnja pesticida i drugih agrokemijskih proizvoda.

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Bio-zastita.hr pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade. Nakon što se odjavite sa Bio-zastita.hr newslettera i slično, Bio-zastita.hr će još daljnjih šest mjeseci nakon deregistracije čuvati Vaše osobne podatke kako bi se u tom razdoblju riješile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Bio-zastita.hr je Vaše osobne podatke uvijek ovlašten čuvati u skladu sa zastarnim rokovima propisanim mjerodavnim propisima.

U slučaju pokretanja postupka pred nadležnim tijelima, osobni podaci čuvat će se sve do pravomoćnog okončanja postupka, a u slučaju ulaganja izvanrednih pravnih lijekova i drugih pravnih sredstava, sve do konačnog dovršetka svih postupaka kao i eventualnih ovršnih postupaka pokrenutih radi izvršenja donesenih odluka.

U slučaju postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili interesa, podaci se čuvaju ovisno o okolnostima svakog pojedinog slučaja u skladu s rokovima iz posebnih propisa.

Ako to zahtijevaju primjenjivi propisi, Bio-zastita.hr Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

ZAŠTITA PODATAKA

  • Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
  • Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
  • Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
  • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

PRAVA ISPITANIKA

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Prenosivost podataka
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
  • Pravo na povlačenje suglasnosti

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Bio-zastita.hr obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena. Ako želite povući svoju suglasnost,  molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte u odlomku niže Kontakti).

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na [email protected] ili telefonom: +385 (0)91 1518 192

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

DOPUNE I IZMJENE

Ovi Uvjeti korištenja mogu se povremeno mijenjati kako bi se uskladili s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih Uvjeta korištenja kako biste imali najnovije informacije.

Objavom na web stranici smatra se da su korisnici obaviješteni o novim Uvjetima korištenja te je dužnost korisnika da redovno prate promjene. Smatra se da je korisnik prihvatio nove Uvjete korištenja ako u roku od 8 dana od dana objave nije prigovorio na iste.